Elkészült a Nagy Vajdasági Magyar Teszlek Süveg (NVMTS – csak mert mindig is rajongtunk az idióta rövidítésekért…), amely már első ránézésre is egy pompás, becses darab. Tiszta cukorsüveg! Egy valódi kis remekmű! Mintha csak a Seuso-kincsek egyik darabjaként szakadt volna ide közénk, ebbe a délvidéki pusztaságba…

 

Egy kis magyarázat a herkentyű működéséhez: Aki az elmúlt napokban (és hetekben…) kitöltötte és jó eredménnyel szerepelt a Harry Potter regényciklushoz és filmsorozathoz kapcsolódó kvízeinkben – hogy azt ne mondjuk: akár az első vajdasági magyar harrypotterológiai tanszék alapítója is lehetne – annak nem kell most külön megmagyaráznunk, hogy mi is az a Teszlek Süveg.

Ezért röviden csak annyit foglalunk össze ezzel kapcsolatban, hogy a Teszlek Süveg, egy varázshatalommal bíró sapka Joanne Kathleen Rowling Harry Potter-regénysorozatában. Ez a süveg osztja be a Roxfort varázslóiskolában az elsőéves hallgatókat az iskola négy házának (Griffendél, Hugrabug, Hollóhát, Mardekár) egyikébe. A süveg külseje meglehetősen megviselt, leginkább egy szakadozott sapkára emlékeztet. Beszélni is tud, ilyenkor az egyik szakadást „szájként” használja. A kiválasztás menete a következő: az elsőéves diákokat a Roxfort nagytermében egyenként kihívják, egy székre ültetik, fejükre húzzák a sapkát, ami fennhangon bejelenti, hogy az újonc diák melyik ház tagja lesz. A kiválasztás alatt a süveg telepatikus úton beszélget a jelölttel, tehát az ő kívánságát is figyelembe veszi.

Újabb játékunk hasonlóan viselkedik, mint a Teszlek Süveg, még ha egész más is funkciója. Ha akarunk azonban hasonlóságot is találunk: a mi Teszlek Süvegünk is elhelyez, kihelyez bennünket valahová, még ha nem is Roxfort varázslóiskola valamelyik házába…

Az első Nagy Vajdasági Magyar Teszlek Süveg azt mutatja meg, hol fogunk újjászületni a következő életünkben, azonban nem házakba helyez el bennünket, hanem negyvenkilenc lehetséges vajdasági település egyikére. Játékunk tehát azt mutatja meg, hogy hol fogunk újjászületni a következő életünkben, függetlenül attól, hogy hiszünk-e a lélekvándorlásban vagy sem. Egy gyors bejelentkezés után bárki kipróbálhatja!

Kérjük, hogy a facebookos megosztás alatt mindenki adja meg, hogy milyen eredményt kapott.

Még csak annyit, hogy senkinek a hitvilágát, vallási, nemzeti vagy politikai hovatartozását nem szeretnénk megbolygatni ezzel, a Nagy Vajdasági Magyar Teszlek Süveg egy politikailag teljesen korrekt játék. S hogy mit kezdjünk az eredménnyel? Akárhova is helyezze ki őt a Teszlek Süvegünk, az csakis a következő életére vonatkozik. Ebben a jelenlegiben tehát folytassa szépen mindenki nyugodtan az életét, a munkáját, a hivatását a megszokott és jól bejáródott medrében, vagyis a már rég kialakult szokásrendszere szerint.

 

Néhány kvíz, amellyel pallérozhatják magukat olvasóink a harrypotterológia tudományában:

Hogyan került Harry Potter Vajdaságba?

cdn.playbuzz.com/widget/feed.js

Ki várja már, hogy itt suhanjon seprűjén Harry Potter a Duna felett?

cdn.playbuzz.com/widget/feed.js

Ki látta itt suhanni seprűjén Harry Pottert a Duna felett?

cdn.playbuzz.com/widget/feed.js

Folytatódhat a harrypotterológia?

cdn.playbuzz.com/widget/feed.js

Merre haladunk hétmérföldes léptekkel a vajdasági magyar harrypotterológiában?

cdn.playbuzz.com/widget/feed.js

Ki találkozott Harry Potterrel, amint itt suhant seprűjén Újvidék felett?

cdn.playbuzz.com/widget/feed.js

Készen állsz a Harry Potter-kvízhétvége újabb feladványára?

cdn.playbuzz.com/widget/feed.js

Bolyongunk még egy kicsit a vajdasági magyar harrypotterológia útvesztőiben?

cdn.playbuzz.com/widget/feed.js

Kiismerjük végre már magunkat a vajdasági magyar harrypotterológia útvesztőiben?

cdn.playbuzz.com/widget/feed.js

No jó, de vajon mit keresett Harry Potter Újvidéken a hatvanas években?

cdn.playbuzz.com/widget/feed.js