Március 30-án éjfélkor kezdődik a kampánycsend, vagyis a nyomtatott napilapoknak ma (csütörtökön) volt az utolsó alkalmuk, hogy elvégezzék az agymosást még azon olvasók fejében, akiknél erre szükség van.

A Magyar Szó ezt úgy oldotta meg, hogy a lap jogásza, Erdődi Edvina által készített, a Jó Reggelt Vajdaság trollportálon megjelentetett interjút közölte le egy teljes oldalon, vendégszövegként feltüntetve. Ha a Vajdasági Magyar Szövetség testvérpártja a Szerb Haladó Párt, mivel mindketten az Európai Néppárt tagjai (nem mi találtuk ezt ki, hanem Kovács Elvira, a VMSZ köztársasági képviselője), akkor mi is nevezhetjük a Magyar Szót a testvérlapunknak, ahol úgy tűnik elfogytak a megbízható káderek, már nem lehetett másra bízni a Pásztor-interjút (amely minden bizonnyal e-mailes formában történt), csak a lap jogászára, aki a VMSZ oszlopos tagja. Hol vannak már a megszokott, igazi alákérdezős varjúmártás-interjúk a lapból? Lassan minden élvezetet megvonnak az embertől: o tempora, o mores!

Olvassa el a teljes beszélgetést Pásztor Istvánnal!(…) Mikor a vezetése alatt a Kormány közelíti Szerbiát az…

Posted by Jó Reggelt Vajdaság on Tuesday, March 28, 2017

Sokat elárul a JRV honlap olvasottságáról, hogy a facebookos megosztásaik úgy kezdődnek: Olvassa el a teljes cikket, a teljes beszélgetést…

A szerb nyelvű napilapok elemzése helyett álljon itt egy fénykép, amelyen a Večernje Novosti, a Politika, a Blic, a Kurir, a Srpski Telegraf és az Alo március 30-ai címoldala látható:

A cenzúramentes és közszolgálatiságának maximálisan eleget tevő Magyar Szóról:

TeVMéSZetesen

A Magyar Szóban, „te VMé SZ etesen” nincs cenzúra. Minden kétséget kizáróan tudjuk ezt, hiszen maguk a kiadóház felelős vezetői jelentették ezt ki, több ízben is. Csakhogy történt, még a múlt héten, hogy az egyetlen vajdasági magyar napilap internetes oldalán feltették a (szokásos) heti körkérdést az olvasónak. Kire fog szavazni az elnökválasztáson?