Saša Janković és Vuk Jeremić sok mindenben különböznek, de az Associated Pressnek (AP) adott nyilatkozatukból kitűnik, egy dologban biztosan egyetértenek: mindketten úgy gondolják, hogy az 1990-es szavazások óta, amikor Slobodan Milošević hatalomra került, soha nem volt ennyire piszkos választási kampány.

Jeremić és Janković is kritizálta az Európai Uniót, amiért az EU nem reagál Vučić antidemokrata politikájára. Janković szerint az EU fél Vučićtól, mivel az Európai Unió azt szeretné, ha béke lenne a Balkán-félszigeten, viszont tudják, hogy Vučić az egyetlen, aki képes instabillá tenni a helyzetet. Vučić ezzel zsarolja az EU-t” – mondta az AP-nek Janković, aki hozzátette, Európának nem lenne szabad, hogy Vučić európabarát meggyőződésével álltassa magát, ugyanis egyidőben erősíti a katonaságot és kapcsolatot a hagyományos szövetségesével, Oroszországgal.

„Vučić egyet mond, mást csinál, és egy harmadikat gondol. Európa felé tekinget, miközben éppen az ellenkező irányba megy” – nyilatkozta Janković.