Három nappal azután, hogy Aleksandar Vučićot, a hatalmi koalíció elnökjelöltjét 650 közéleti személyiség támogatta (kivéve azokat, akiknek ott volt a nevük, de nem támogatták), megszólaltak azok az egyetemisták, akiknek a tanáraik kiálltak Vučić mellett. Azt kifogásolják, hogy miért most emelték fel a hangjukat, nem pedig akkor, amikor a tudományosság tisztességét kellett védeni. Az egyetemisták mellett megszólalt a Bölcsészettudományi Kar több mint 80 professzora is.

Az egyetemisták pár napja azt üzenték a tanáraiknak, hogy „szégyellik magukat azok miatt, akik támogatásukról biztosították Aleksandar Vučićot az április 2-ai elnökválasztáson.”

„Amikor két vagy három évvel ezelőtt kiderült, hogy Siniša Mali és Nebojša Stefanović is plagizált, azoknak a professzoroknak, akik akkor elhallgatták az ügyet, se becsületük, se tiszteletük nincs, hiszen ma büszkén állnak Aleksandar Vučić mögött, aki akkor és ma is védi a hamis tudományok doktorait” – mondta Vuk Vlebit, az aláírásgyűjtési akció egyik szervezője.
„Igazából ők kényszerítettek rá bennünket, hogy kiálljunk a nyilvánosság elé és megmutassuk, hogy a fiatalok is értenek egyes dolgokhoz, és, hogy nem vagyunk megfélemlítve” – nyilatkozta az N1 Televíziónak Luka Višnjić.
A professzorokat senki nem fenyegette meg – állítja Milan Vujanić, aki egyike azoknak, akik Aleksandar Vučićot támogatta. Vujanić szerint „Vučić kiválóan szerepelt, mint miniszterelnök”, az egyetemistáknak pedig azt üzente, hogy nem informálódtak rendesen.
„Azt szeretném, ha az egyetemisták tényszerűen közölték, amit eddig csináltatok az nem jó, így és így kellett volna. Abban a pillanatban, amikor bebizonyosodik, hogy az említett doktori munkák közül valamelyik plágium, én fogom kérni, hogy semmisítsék még” – mondta Vujanić, aki Közlekedési Egyetem professzora.
A Bölcsészettudományi Kar dékánja, Vojislav Jelić is támogatásáról biztosította Vučićot, azonban az intézményben dolgozó több mint 80 tanár nyílt levélben jelezte, hogy ők ettől elhatárolódnak: „ez Jelić egyéni döntése, és annak semmi köze a professzorok, a munkavállalók és természetesen a Bölcsészettudományi Kar véleményéhez” – olvasható a levelükben.