A szerbiai nyugdíjasok szakszervezete cáfolta a Beta hírügynökség által kiadott információt, amely szerint a fenyegetések miatt elhalasztják a március 28-ra tervezett belgrádi tüntetést.

Mint arról már korábban beszámoltunk a Szerbiai Nyugdíjas Szakszervezetek Egyesülete (USPS) és a Szerbiai Nyugdíjas Katonai Személyek Szakszervezete (USVPS) úgy döntött, hogy a 25 000 dinár feletti nyugdíjak csökkentése miatt március 28-án 11 órától a Nikola Pašić téren tüntetést szervez. A Beta hírügynökség hétfő délelőtt adta ki a hírt, mely szerint a tüntetés a hatalom különféle nyomásgyakorlása miatt a tüntetést nem tartják meg. A nyugdíjas szakszervezet képviselői azonban az N1 Televíziónak adott nyilatkozatukban közölték, ez az információ nem felel meg a valóságnak. A nyugdíjas szakszervezet vezetői döbbenten álltak az eset előtt, hiszen a honlapjukat blokkolták, s ezért nem is értik, kitől származhatott a tüntetés lefújásáról szóló információ.

„Sajnos „a sötétség és a káosz erői” félelmükben ellehetetlenítették a honlapunk működését, de ez nem fog bennünket megakadályozni abban, hogy most és a jövőben is megvédjük a veszélyeztetett nyugdíjas populációt” – olvasható többek között a nyugdíjas szakszervezet közleményében.

A szakszervezet korábban jelezte, hogy a tüntetés miatt a nyugdíjas tagság gyerekeit és unokáit is megfélemlítették. Erről itt olvashat:

A tüntetésre készülő nyugdíjasok gyerekeit fenyegetik

Mint arról már beszámoltunk, a 25 000 dinár feletti nyugdíjak csökkentése miatt március 28-án Belgrádban Szerbiai Nyugdíjas Szakszervezetek Egyesülete (USPS) és a Szerbiai Nyugdíjas Katonai Személyek Szakszervezete (USVPS) tüntetést szervez. Miša Radović az USPS alelnöke az N1 tévének elmondta, az üggyel az alkotmánybírósághoz fordultak, de mivel még választ se kaptak, ezért kedden tüntetni fognak.