Mint arról már beszámoltunk, a 25 000 dinár feletti nyugdíjak csökkentése miatt március 28-án Belgrádban Szerbiai Nyugdíjas Szakszervezetek Egyesülete (USPS) és a Szerbiai Nyugdíjas Katonai Személyek Szakszervezete (USVPS) tüntetést szervez.

Miša Radović az USPS alelnöke az N1 tévének elmondta, az üggyel az alkotmánybírósághoz fordultak, de mivel még választ se kaptak, ezért kedden tüntetni fognak. Kiemelte, amellett szállnak síkra, hogy akármilyen döntés is, de szülessen, mert szinte biztos, hogy Strasbourgban számíthatnak csak jogi elégtételre. Arról is beszélt, hogy szakszervezetüknek csak Belgrádban 100 ezer tagja van, de mindegy mennyien mennek el tüntetni, a hatalom úgyis azt mondja majd, hogy csak kétszázan voltak.

Beszélt arról is, hogy a bejelentett tüntetés kapcsán a nyugdíjas tagság gyermekeit, unokáit félemlítik meg. Olyan üzeneteket kapnak munkahelyeiken, hogy ha a szüleik megjelennek a tüntetésen, akkor ők munkahely nélkül maradnak. Mindent és mindenkit filmezni és azonosítani fognak – mesélte.