Ismételten a VMSZ közösségépítő kommunikációjának célkeresztjébe került Csernik Árpád a szabadkai Népszínház magyar társulatának színművésze. A párt korábbi mocsokportálja, a mára már a feledés gőzös mocsarába süllyedt Vajdaság! Skaccok igyekezett őt korábban lejáratni, ám a fegyver fordítva sült el. A portál ugyan elsüllyedt, de az ott álnéven vitézkedő közösségépítő párthuszárok és huszárnők a víz felszínén lebegve új életre keltek és folytatták áldásos tevékenységüket. Persze, továbbra is mindenféle álnevek mögé bújva, sőt ma már olyan valaha volt személyek nevével visszaélve és azt bemocskolva, akiknek a lábnyomát se lennének méltók megcsókolni.
Nézzük azonban, mit is vétett Csernik Árpád, akit korábban színészprostinak, tehetségtelennek meg ki tudja mi mindennek mondtak el. Nem fogják elhinni: egy Pásztor Bálintról szóló szatirikus Facebook-bejegyzés alá oda merészelt tenni egy nevetős szmájlit. Ezt már nem tűrhette a párt névtelen hőse, aki a Bíró Károly tisztelői elnevezésű oldal mögé bújva kezdte el a színművészt annak szakmai hozzáértése, sőt esztétikai kinézete alapján is ócsárolni.

A bátor kommenthuszár Csernikkel közli például, hogy ízetlen a humora és azóta lett jobb műsor a Pannon Reggeli, amióta ő nincs ott. Ez már csak azért is gusztustalan, mert a műsorból épp a párt politikai nyomásgyakorlása miatt kellett távoznia. Az alpári, minden szintet alulmúló megnyilvánulás azonban mindképp az, ahol közösségépítő alanyunk Cserniket „nagyseggű színésznek” nevezi, aki eltakarja a Róna táncegyüttest. Ebből eléggé nyilvánvaló, hogy hősünket az frusztrálhatja, hogy a színművész fel merészelt lépni a Magyar Mozgalom március 15-i ünnepségén és elszavalni a Nemzeti dalt, ráadásul egy időben a VMSZ ünnepségével. Ráadásul annyira szellemesnek találja a Csernik fizikai kinézetével való trágárkodást, hogy csavar a mesén még egyet és tornát ajánl, „mielőtt még a segged „befedi” az egész színpadot.”

Érdekes összefüggés, hogy Pásztor István az őket kritizálókat a napokban nevezte tasztatúra és szájkarate hősöknek és megnyugtatóan konstatálta, hogy ők ehhez nem értenek és nem is művelnék. Hát, Elnök úr, javasoljuk figyelmébe ezt a kis közjátékot. Azt ugyan nem állíthatjuk, hogy értenek a tasztatúra karatéhoz, de tény, hogy azt művelik. Ráadásul, ami a legszégyenteljesebb, hogy ezt Bíró Károly neve mögé rejtőzve teszik. A múlt századelő szabadkai polgármesterének neve alatt már vásároltak egy milliós székházat is, most viszont már a legalpáribb, legaljasabb személyeskedő sértegetésekre használják fel a nevét.

Nem tudom hol és hogyan függ össze a VMSZ által állandóan hangoztatott közösségépítéssel az, hogy a vajdasági magyarság egyik kiemelkedő művészét egy volt magyar polgármester neve mögé bújva gyalázzák, reméljük erre majd választ kap tőlük a közvélemény. Lehetőleg nem álnévvel aláírva.