Egyáltalán nem biztosak a haladók abban, hogy jelöltjük Aleksandar Vučić már az első fordulóban diadalmaskodik, értékelte az N1 tévében vendégszereplő Davor Pašalić, a FoNet hírügynökség szerkesztője. Mint hozzátette, ez látható volt a haladók pánikszerű reakciójából már akkor, amikor Tomislav Nikolić bombát robbantott bejelentésével, hogy jelölteti magát ő is.

„Azt gondolom, hogy az SZHP számára komoly csapás volt a Nikolić által bedobott bomba. Az a pánikszerű reakció, ami odáig ment, hogy fenyegették is a jelenlegi államfőt meglepett engem. A magabiztosság hiányaként érzékeltem, ami tovább folytatódik” – mondta.

Szerinte a kampányban már eddig is történt sok minden és még ezután is fog, külön kiemelve a haladó plakátokat ragasztó fiatalember halálát.

„Nem tudom ki ötlete volt az autópályán történő plakátragasztás, ki rendelte el. Ő valaki gyereke, talán valakinek az apja is volt. Sajnos ez rányomta a bélyegét a tegnapi napra” – mondta.

Az a véleménye, hogy Johannes Hahn bővítési biztos kijelentése, miszerint a kampány nem fékezi a szerbiai reformokat, annak a jele, hogy Brüsszelből egy olyan Szerbiát vizsgálnak, amelyben nem élnek.

„Idealizálják a helyzetet, talán mert nem itt élnek. Azt gondolom, számukra fontosabb, hogy Szerbiában stabil kormány legyen, mint, hogy végrehajtsák a reformokat, a mostani kormány pedig hosszú ideje stabil partnerük” – mondta.