Elkészült a Nagy Vajdasági Magyar Szereposztódívány (NVMSZD – csak mert mindig is rajongtunk az idióta rövidítésekért…), amely már első ránézésre is egy pompás, becses darab. Egy valódi kis remekmű! Mintha csak a Seuso-kincsek egyik darabjaként szakadt volna ide közénk, ebbe a délvidéki pusztaságba…

Egy kis magyarázat a herkentyű működéséhez: a múlt pénteken tartotta meg új, Gerincbántalmak című előadásának bemutatóját a szabadkai Népszínház magyar társulata. A Szabad Magyar Szó oldalain igen sokat foglalkoztunk az előadással, alaposan beharangoztuk, megelőlegeztük, készítettünk interjút, puzzle-t, képgalériát, vagyis volt minden, mi szem s szájnak ingere, hogy még nézni is tereh…

Újabb játékunk pedig megmutatja, hogy a darab karakterei közül ki áll legközelebb olvasóinkhoz. Vagyis kiosztja a szerepeket: de nem ám úgy, mint a „hagyományos” értelemben vett szereposztódíványok, nem ám…

Tesztünk ezúttal azt mutatja meg, hogy ha a valóságban történnének meg velünk ugyanezek az események, a hétköznapi életünkben, akkor kinek-kinek a viselkedése, magatartása melyik, a darabban is megjelenő szerepkörrel, jellemrajzzal lenne azonosítható.

Magyarán: Ki lennél Te a Gerincbántalmak szereplői közül?

Jó szórakozást kívánunk a játékunkhoz!

Kérjük, hogy a facebookos megosztásban mindenki kommentelje be alul, hogy milyen eredményt kapott!

Ha elmulasztotta volna, itt most bepótolhatja! Korábbi anyagaink, amelyekben a Gerincbántalmakkal (is…) foglalkoztunk:

Gerincbántalmak (bemutató)

Ingrid Lausund: Gerincbántalmak – bemutató Rendező: Veljko Mićunović

Munkahelyi gerincbántalmak

Egyetlen munkanapba sűrítve ismerjük meg a munkahelyi atrocitás, a lelki terror és a megfélemlítés lélekölő módszereit úgy, hogy közben saját magunkon is képesek vagyunk önfeledten nevetni – ezt íg…

Visszaszámlálás a Gerincbántalmakig: 3…

Mert a Gerincbántalmak bizony fejben dőlnek el! A társulat előzetes kedvcsináló videója az előadáshoz: Szereposztás: Kretzky: Pálfi Ervin Hufschmidt: Szőke Attila Schmitt: Pesitz Mónika Kristensen: G.

Visszaszámlálás a Gerincbántalmakig: 2…

Mert a Gerincbántalmak bizony fejben dőlnek el! A társulat előzetes kedvcsináló videója az előadáshoz: „Nehéz megjósolni, hogy Ingrid Lausund drámájának hősei mi mindenre képesek azért, hogy megtartsák helyüket abban a rendszerben, amely A lovakat lelövik, ugye? helyzetére emlékeztet… Ebben a világban minden eladható.

Visszaszámlálás a Gerincbántalmakig: 1…

Mert a Gerincbántalmak bizony fejben dőlnek el! A társulat előzetes kedvcsináló videója az előadáshoz: „Vajon a liberális kapitalizmus kritikája közhelyessé vált? Léteznek-e szembenálló felek az örök tranzícióban? Kik a mi embereink és kik az ő embereik? A siker vajon azon múlik, hogy valaki munkaviszonyban van, vagy szabad – azaz felmondtak neki?

Visszaszámlálás a Gerincbántalmakig: ZÉRÓ!!!

Mert a Gerincbántalmak bizony fejben dőlnek el! A társulat előzetes kedvcsináló videója az előadáshoz: Szereposztás: Kretzky: Pálfi Ervin Hufschmidt: Szőke Attila Schmitt: Pesitz Mónika Kristensen: G.

Gerincbántalmak; pontban délben… (KÉPGALÉRIA)

A szabadkai Népszínház magyar társulatának bemutató előadása majd csak este fél nyolckor kezdődik, de kedvcsinálóként mi már most, pontban délben megmutatjuk azt olvasóinknak… Illetve hát a produkció legfontosabb pillanatait. Kovács Attilának a fenti képgalériánkban látható felvételei az előadás főpróbáján készültek. Szereplők: Pálfi Ervin, Szőke Attila, Pesitz Mónika, G.

Apa, kezdődik, fél óra múlva kezdődik a Gerincbántalmak…

Helyszíni tudósítónk jelentése szerint már szállingózik a közönség a szabadkai Népszínház magyar társulatának ma esti bemutató előadására. Már csak fél óra maradt a kezdésig, fokozódik hát az izgalom a színfalak mögött is… Ma délben már megmutattuk olvasóinknak a Gerincbántalmak című előadást képekben, most pedig, hogy kitöltsük még ezzel is az egyre feszültebb várakozás izgalmas perceit, a főpróbán készült fényképfelvételek egyikéből készítettünk egy közepes nehézségi fokozatú puzzle-t.