Lelőttek egy férfit szombat reggel a Párizstól délre lévő Orly repülőtéren a biztonsági erők, miután elvette egy járőröző katona fegyverét – közölte a francia belügyminisztérium. A repülőtéri igazgatóság bejelentette, hogy minden járatot felfüggesztettek az Orlyn, egyes érkező gépeket a Párizstól északra lévő Charles de Gaulle légikikötőbe irányítottak át.

A szóban forgó férfi, miután elvette a katona fegyverét, bemenekült a repülőtér egyik üzletébe. A biztonsági erők ott lőtték le – közölte a belügyminisztérium szóvivője. Senki más nem sérült meg.
Egy szemtanú egy tévének nyilatkozva azt mondta: látta, amint katonák fegyvert fognak a férfira, majd ő is ráfogta a rabolt fegyvert a katonákra, ekkor lőtték le.
A rendőrség kiürítette a repülőtér épületeit, és megvizsgálta, hogy a lelőtt férfinál van-e pokolgép, de a belügyminisztérium később közölte, hogy nem találtak ilyet. Az utasok az épületeken kívül várakoznak. További terrorelhárító rendőrök és mentőautók érkeztek a helyszínre.
Egy rendőr azt mondta: nem tudni, hogy a lelőtt férfi egyedül akart-e valamilyen támadást elkövetni.
A repülőtéri incidenstől látszólag függetlenül meglőttek szombaton délelőtt egy rendőrt Párizstól északra egy útellenőrzés során. A Reuters hírügynökség úgy tudja, hogy a rendőrt meglövő férfi ugyanaz volt, mint akit az Orlyn lelőttek. (MTI)