A čačaki szabálysértési bíróság 10 ezer dináros pénzbüntetésre kötelezte Miloš Pajovićot (22), mivel a Mršinciben élő földműves azzal, hogy a čačaki kórházban Aleksandar Vučić nevét emlegette, csendháborítást és közrendsértést követett el – írja a čačaki Moravainfo hírportál.

Pajović tavaly áprilisban a Čačakhoz közeli faluban, Mršinciben traktort vezetett, amikor észrevette az út mellett a szomszédját, aki mozdulatlanul feküdt az út mellett. Amikor közelebb ment hozzá és megállapította, hogy az állapota kritikus, azonnal hazaszaladt az gépkocsijáért és azzal szállította az ismerősét a čačaki kórház sürgősségi osztályára. Ott arra kérte az ügyeletes doktornőt és a nővért, hogy emeljék ki az autóból a szomszédját, aki nem volt képes menni. A doktornő egy gyors vizsgálat után azt mondta Pajovićnak, hogy az utalóval a szomszédját vigye el a sebészetre, amire Pajović azt felelte, hogy siet, és ő már azzal is sokat segített, hogy elhozta a kórházba, s innentől a doktornő kísérje át a sebészeti osztályra. A doktornő ekkor közölte, hogy ő orvos és nem kísérgetheti a betegeket a másik osztályra.

„Akkor te hívd a Vučićot és kísérje el ő a kórházig, én hazamentem” – mondta Pajović, aki beült az autójába és elhagyta a kórház területét. A rendőrség a kórház feljelentése alapján szabálysértési eljárást indított Pajović ellen, mivel szerintük csendháborítást és közrendsértést követett el. A vádlott képviselői kiemelték, hogy a feljelentésben sehol nem írja, hogy a kórházban gorombán viselkedett volna, és azt sem, hogy felemelte volna a hangját, esetleg kiabált volna a kórház személyzetére, s egyedül azzal vádolták, hogy az ügyeletes orvosnő előtt Aleksandar Vučić nevét emlegette.