Nyolc év után ismét a magyar fővárosba látogat a világ egyik legnépszerűbb metálegyüttese. Lars Ulrich és kompániája 2018. április 5-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.

A belépőket a http://www.onlineticketshop.hu/metallica-jegyek/papp-laszlo-budapest-sportarena-budapest-138517 internetes címen lehet megrendelni. A legolcsóbb jegy 29 436 forint, ami után következik a 35 633, majd a 44 928 forintos árkategória, s lehet vásárolni 46 168, valamint 61 660 forintért is. Limitált példányban 3 VIP jegycsomag is megvásárolható, amelyek közül legdrágább 742 ezer forintba kerül, s az alábbiakat tartalmazza:

  • Egy prémium ülőjegy
  • Bejutás a helyszínre a ‘Through The Never’ bejáraton
  • Találkozás a bandával a backstage területén a show előtt
  • Közös csoportkép a Metallica tagjaival
  • A Metallica tagjai által aláírt setlist
  • ‘Sanitarium Rubber Room’ belépő: 2 italjegy a fizetős bárba, vacsora a ‘Spit Out The Bone’ büfében korlátlan fogyasztással, belépés a Memory Remains’ kiállításra, ahol megtekinthetők a banda emléktárgyai, fellépőruhái, hangszerei, személyes tárgyai és sok más érdekesség
  • Ajándék limitált kiadású Metallica show-poszter és egy választható Metallica-póló, valamint külön ajándéktárgy vásárlási lehetőség

A Metallica utolsó,  Hardwired…To Self-Destruct című albuma tavaly november 15-én jelent meg, a Blackened Recordings gondozásában, és rögtön a slágerlisták első helyére ugrott az egész világon. Az album megjelenésének első hetében  több mint 800.000 példányt adtak el belőle az egész világon. A zenekar eddig öt alkalommal lépett fel Magyarországon. Az első koncert 1988-ban volt az MTK Stadionban, 1991-ben a Népstadion, majd 1993-ban és 1999-ben ismét az MTK Stadion volt a helyszín. Legutóbb 2010 májusában, a Death Magnetic című lemez turnéján járt Budapesten a Metallica, akkor 40 ezer néző előtt zenélt a Puskás Ferenc Stadionban.