Még mindig nem tudni, hogy Saša Janković, lemondásban levő ombudsman, akit Aleksandar Vučić egyik legnagyobb ellenfelének tartanak az április 2-ai választásokon, megtarthatja-e a savamalai kampányrendezvényét. A Savski Venac-i rendőrség szerint ennek semmi akadálya, ők nem fognak akadályokat gördíteni a rendezvény elé, persze csak akkor, ha a rendezvényt a törvényes előírásokkal összhangban jelentik be. Radovan Gatarić, a Savski Venac-i rendőrállomás parancsnoka szerda este azt nyilatkozta, hogy mindenkit, aki nyilvános rendezvényt szeretne tartani, tárt karokkal várnak, azonban eleget kell tenniük a törvényes előírásoknak, ezt pedig Saša Janković stábja nem tette meg.

Saša Janković a twitteren közzétett bejegyzésében korábban arról írt, hogy amíg az S. Palanka-i és požarevaci kampányrendezvénye között értesült arról, hogy a rendőrség nem hajlandó átvenni a savamalai kampányrendezvény bejelentéséről szóló papírokat.

A bejegyzés alapján a savamalai rendezvény tervezett időpontja 17 óra, vagyis, amennyiben a rendőrség vezetője igazat mond, hogy a törvényes előírásokkal van gond, akkor még mindig nincs késő bejelenteni. Azonban ennek a feltevésnek ellentmond az, amit Janković is állít, valamint Maja Stojanović, az elnökjelölt választási stáb tagjának a kijelentése is, aki szerint 24 órája próbálják átadni a savamalai rendezvény kérelmét, de a Savski Venac-i rendőrség nem hajlandó átvenni.

Mint ismeretes 2016. április 24-én éjszaka továbbra is ismeretlen elkövetők maszkokkal az arcukon több épületet is leromboltak a savamalai városrészben. A helyiek az esetet azonnal jelentették a rendőrségnek, amelyik azonban nem reagált a bejelentésekre. Május 9-én az akkori ombudsman, Saša Janković közzétette a rendőrség munkájáról szóló dokumentumot, amelyben az állt, hogy a rendőrségi beosztottaknak a vezetőik azt a parancsot adták, hogy mindenkit, aki a savamalai rombolással kapcsolatban tesz bejelentést, a kommunális rendőrséghez irányítsanak.

Aleksandra Vučić, Szerbia miniszterelnöke a rombolókat „eszement idiótáknak” nevezte, s Belgrád vezetését jelölte meg felelősnek.
Siniša Mali (a képen), Belgrád polgármestere több esetben is tagadta az ellene felhozott vádakat, hogy a főváros vezetésének bármi köze lenne a romboláshoz, s hasonlóan nyilatkozott Nebojša Stefanović belügyminiszter is, aki szerint a rendőrség vezérkarának nincs köze a történtekhez.