A belügyminisztérium közlése szerint Saša Janković elnökjelölt „bármikor, bárhol szabadon szervezhet nyilvános összejövetelt”.

– Annak ellenére, hogy Saša Janković elnökjelölt tudatában van annak, hogy megszegi a gyülekezési törvényt és az előírásoknak nem megfelelően próbálja bejelenteni az összejövetelt, amelyek egyebek mellett előírják, hogy az esemény előtt legalább öt nappal be kell jelenteni azt, a belügyminisztérium közli, hogy a jelölt bármikor, bárhol szabadon szervezhet nyilvános összejövetelt – írják a belügyminisztériumi közleményben.

Saša Janković stábja csütörtökön jelentette be, hogy március 18-án a belgrádi Savamala negyedben történt rombolás kapcsán tartanak nyilvános összejövetelt, annak ellenére, hogy a Savski venaci rendőrkapitányság nem vette át a rendezvény megszervezésére írt kérvényt.

Radovan Gatarić, az illetékes kapitányság vezetője az N1 televíziónak elküldött írásos nyilatkozatában azt írta, hogy a Szerbia félelem nélkül polgárok csoportja nevében átadott kérvény hiányos.