Levél érkezett szerkesztőségünkbe a Bunford szponzorál, de feltételekkel című írásunk kapcsán. A reakciót a szerző kérésére változtatás nélkül közöljük:

Nem igaz, hogy Haskó Istvánt leváltották a hajdújárási Vinogradar Labdarúgó Klub elnöki posztjáról és az sem igaz, hogy a Magyar Mozgalomhoz való kötődése miatt kellett távoznia. Haskó István hivta össze 2017.02.28-ra a választási Közgyűlést a Klub Alapszabályával összhangban. Haskó István saját akaratából lemondott a Klub elnöki posztjáról, erre senki nem kényszeritette és nem is menesztette. Haskó István 12 évig volt a Klub elnöke, 2005-ben választották meg 4 éves megbizatási időre.

Nágel Jánost a Klub elnöki posztjára nem a VMSZ szabadkai városi frakcióvezetője minőségében választotta meg elnöknek a Klub Közgyűlése, hanem azért mert Nágel János a Vinogradar vezetőségi tagja az elmúlt 20 évben, 1999 – 2003 közötti időszakban a Klub elnöke volt, utána pedig 2005 – 2017 közötti időszakban pedig a Klub titkára. Ezért kapott majdnem egyhangú bizalmat a Közgyúlésen, Haskó István javasolta az elnöki posztra. A VMSZ-nek és bármilyen politikai pártnak semmi köze nincs a megválasztásához.

Nem igaz az állitás-csúsztatás, hogy Haskó István leváltására a 2017.02.27-i megtartott Szabadka Város Képviselőtestületi ülésén a közte és a házelnők közötti kialakult vita miatt került sor. A Vinogradar választási Közgyúlését Haskó István hivta össze egy héttel korábban, pontosan azzal a szándékkal, hogy a Klub új vezetőségének a megválasztása megtörténjen, mivel ő nem tudta tovább vállalni az elnöki teendők végzését.

Tisztelettel.

Nágel János