Immáron negyedik alkalommal adták át a Dr. Csada László-díjat hétfőn Szegeden, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székházában. A fogyasztóvédelmi elismerést közigazgatási, civil és vállalkozási területen osztotta ki a díjat alapító három szervezet, a Csongrád Megyei Kormányhivatal, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Dél-alföldi Fogyasztóvédelmi Egyesület.

Az idei évben közigazgatási területen Sava Vujičić, a Zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola tanára vehette át a Csada László-díjat.

Rajta kívül Csada-díjban részesült még Benke Csaba, a Magyar Autóklub regionális vezetője, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Csongrád Megyei Békéltető Testület tagja vállalkozási területen végzett munkájáért, valamint Juhász Béla, a Dél-alföldi Regionális Fogyasztóvédelmi Egyesület alapító tagja (civil terület).

A díjat dr. Csada Lászlóról nevezték el, aki egész életében aktívan küzdött a fogyasztók jogaiért. 1982-es nyugdíjazását követően dr. Csada László tagja volt a Fogyasztók Országos Tanácsának és az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesületnek is, amelynek Csongrád megyei csoportjának elnöki tisztét is ellátta.

(Forrás: promenad.hu)