A Twitteren közzétett régi közös fényképpel emlékezett Zoran Đinđićre, a 2003. március 12-én meggyilkolt egykori miniszterelnökre Saša Janković, az április 2-i szerbiai elnökválasztás egyik jelöltje.

Janković felidézte, hogy egyszer régen interjút készített Zoran Đinđićtyel, majd néhány nappal később egy koncerten találkoztak, ekkor készült ez a felvétel.

Ha megnézzük a bejegyzéshez érkezett kommenteket, a kép meglehetősen vegyes, Saša Janković politikai ellenlábasai természetesen sok mindent a szemére vetnek. Az egyik legizgalmasabb hozzászólás mégis az, amelyikben az elnökjelölt egyik követője megemlíti: „Már csak azt várom, hogy Vuk Jeremić és Saša Radulović is kiposztoljon egy közös képet Đinđićtyel.”

 

Olvassa el a témával foglalkozó korábbi cikkünket is:

Lelőtték a jövőt

„Đinđic Szerbia Európába való visszatérésének jelképes vezéralakja volt, s e visszatérés most újra megkérdőjeleződött” – írta a Der Standard c. bécsi lap a merénylet után, amelyben Zoran Đinđić szerb miniszterelnök 2003. március 12-én életét vesztette. A szerb miniszterelnök meggyilkolásának hírére az egész világ felhördült.