A Szerb Köztársaság budapesti nagykövetségén a törvényileg megszabott határidőig összegyűlt a választásokon való szavazás megszervezéséhez szükséges minimálisan száz regisztráció (csütörtökön még nyolcvannál tartottak…). Ez pedig azt jelenti, hogy április 2-án ezen a külképviseleten is leadhatják majd voksukat az itt élő szerb állampolgárok.

 

Olvassa el a témával foglalkozó korábbi cikkeinket is:

Szombatig lehet jelezni a szavazási szándékot

A külföldön élő, szavazati joggal rendelkező szerbiai választópolgároknak legkésőbb március 11-ig kérelmezniük kell, hogy (külföldi) lakóhelyükön szavazhassanak. Az erre vonatkozó kérelmet Szerbia nagykövetségein vagy konzulátusain lehet átadni. A választói névjegyzék lezárására vonatkozó és a választópolgárok létszámát véglegesítő határozatot március 17-én éjfélig kell elfogadni.

Még lehet regisztrálni!

Azoknak a külföldön élő szerb állampolgároknak, akik szeretnének szavazni az április 2-i köztársasági elnökválasztáson, március 11-én éjfélig kell regisztráltatniuk magukat a szerb nagykövetségeken, amelyek a voksolást csak akkor szervezik meg, ha legalább százan jelzik, hogy szavaznának. A budapesti szerb nagykövetségen csütörtökön estig nyolcvan fő regisztrált, ezért valószínűsíthető, hogy összejön a szükséges minimális létszám a szavazás megszervezéséhez.