„Már éppen azon kezdtünk töprengeni, lehet-e ettől lejjebb, lehet-e még jobban behódolni, lehet-e még gyorsabban, erősebben, jobban magyar érdekeket kiárusítani, amikor az eddig is gusztustalan kampánylecsóba belecsapott a köztársasági parlament albán-magyar frakcióvezetője azt állítván, a szerbiai elnökválasztáson induló (egyik) ellenzéki jelölt »durva hazugságokat fogalmazott meg Magyarországgal szemben«” – írta a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége. Habár a párt nem azt a jelöltet támogatja, „akit az albán-magyar frakcióvezető ilyen hevesen támad, de a tisztesség megköveteli tőlünk, hogy az »alternatív tények« halmazára rámutassunk”.

 

A közlemény a továbbiakban részletezte: „Ha eddig némi megértést, majd a szabadkai kampányrendezvény után undort éreztünk a kisebbségi kormánypárt szolgalelkűsége miatt, most egyenesen gyomorforgató émelygés uralkodott el rajtunk! Mert számunkra teljesen értethetetlen, hogyan tud valaki így kifordulni magából és Aleksandar Vučić vérebévé válni” – írták, majd így folytatták: „Milyen mélyre kell süllyedni ahhoz, hogy valaki hazugsággal és nyilvánvaló rágalommal támadjon egy ellenzéki jelöltet, hazugnak nevezvén csak azért, mert neki gondja van a délvidéki magyar szavazók mozgósításával és most szüksége van egy ellenségképre?” – tette fel a kérdést a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége.

Ezután pedig újabb kérdések következtek:

– „Milyen mélyre kell süllyedni ahhoz, hogy valaki nyilvánvaló hazugsággal és rágalommal támadjon egy ellenzéki jelöltet, hazugnak nevezvén és eközben meghazudtolja Magyarország kormányát?”

– „Milyen mélyre kell süllyedni ahhoz, hogy Aleksandar Vučićot elfogadhatóvá tegye a délvidéki magyar szavazópolgárok körében, mint a regionális stabilitás »bajnokát«, úgy, hogy közben az ellenzéki jelöltet/jelölteket Magyarország gyűlölőjének kiálltja ki, ezzel olajt öntve azokra a »jó szerb-magyar viszonyokra«, amelyekre hivatkozik?”

– „Ráadásul akkor amikor annak teljesen igaza van?”

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye a továbbiakban úgy fogalmaz, hogy „tény, hogy Szerbia kormánya, aminek részese a kisebbségi kormánypárt is, nem megfelelő módon kezeli a balkáni útvonalon hömpölygő migránsáradatot és ezért Magyarországnak kerítést kellett építenie. Nem is egyet, hanem rögtön kettőt, amibe még pici áramot is engedett.”

A közleményt kiadó politikai szervezet egy újabb kérdéssel zárta közleményét: „Akkor most ki is rontja Magyarország és Szerbia jószomszédi viszonyát?”

A kiküldött íráshoz, „dokumentumok” megjelöléssel öt olyan internetes linket is mellékeltek, amely meggyőződésük szerint erősítheti álláspontjukat. Ezek a következők:

Kovács: Az okoskerítés az uniót védi

Az osztrák határellenőrzés nem tudja kiváltani a schengeni határ védelmét, amelyen Magyarország Ausztriával együtt dolgozik. A magyar okoskerítéssel éppen az a cél érhető el, amelyet az osztrákok is szeretnének, vagyis hogy ne jöhessen át a határon senki, akit később jogtalan tartózkodás miatt vissza kellene küldeni – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő.

Pásztor Bálint meghazudtolta a magyar kormányt

Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökségi tagja, a párt köztársasági képviselője szerdán közleményt adott ki, amelyben a legerélyesebben elítéli Vuk Jeremić mai nyilatkozatát. Az egykori külügyminiszternek azt a mondatát nehezményezi, amely szerint „Magyarország kormánya áramot vezet a határon levő kerítésbe”. Pásztor szerint Jeremić nyilatkozata tulajdonképpen „a kitűnő szerb-magyar viszony aláásásának a kísérlete”.

Mađarska kroz bodljikavu žicu na granici pušta struju

Nova bodljikava žica koju mađarska podiže na granici sa Srbijom biće pod električnim naponom, rekao je portparol mađarske vlade Zoltan Kovač. Kovač je rekao da će bodljikave žice na granici zaustaviti migrantski talas i zaštiti ne samo Mađarsku nego i Evropsku uniju.

Jeremić: Vlada nije u stanju da garantuje bezbednost građanima

Predsednički kandidat Vuk Jeremić izjavio je danas, u razgovoru sa građanima Subotice, da mađarska Vlada ne bi podizala ograde prema Srbiji i kroz njih puštala struju da ima poverenja u sposobnost Vlade Srbije da kontroliše situaciju sa azilantima sa Bliskog Istoka i iz Azije.

Pásztor Bálint: Vuk Jeremić durva hazugságokat fogalmazott meg Magyarországgal szemben :: Vajdaság Ma

A legerélyesebben elítélem Vuk Jeremić mai nyilatkozatát, amelyben a szerbiai kormány ellen irányzott támadása részeként durva hazugságokat fogalmazott meg egy szomszédos, baráti állammal szemben.

A közleményt a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége nevében nem írta alá senki.