Az Insajder.net című, tényfeltáró riportokat közlő internetes portál szerint a közeljövőben újraindul a BBC szerb nyelvű honlapja és digitális szolgáltatása. A szerb mellett az angol közszolgálati médium még tíz különböző nyelven indít internetes hírszolgáltatást, aminek köszönhetően még szélesebb tömegekhez juthatnak majd el az angol csatorna független és objektív információi.

A BBC szerb nyelvű rádióadását és hírportálját 2011. február 25-én, takarékossági okokból szüntették meg. A brit közszolgálati csatorna a második világháború elején, 1939-ben alapította meg szerb-horvát nyelvű szerkesztőségét, s kezdte el közvetíteni műsorát, 1941 áprilisában pedig szlovén nyelven is elindították az adást. A műsorok szerkesztéspolitikájában akkoriban komoly szerepet játszott a brit kormány háborús politikája, amely a kezdetekben a londoni száműzetésben lévő jugoszláv királyi kormánnyal működött együtt, a későbbiekben viszont Churchill miniszterelnök Titót és partizánjait kezdte el támogatni.

A BBC a hidegháború évtizedei alatt is jelentős szerepet töltött be, s a hasonló nyugati és kelet-európai rádióállomásokkal ellentétben megőrizte a függetlenségét és objektivitását. Ötven éven át napi rendszerességgel sugárzott Jugoszláviának szánt műsorokat, a múlt század nyolcvanas éveiben pedig lehetővé vált, hogy az országban működő rádióállomások műholdas technológiával átvegyék a BBC adásait. A Pancsovai Rádió volt az a hazai rádióállomás, amellyel a BBC jugoszláv szerkesztősége együttműködési szerződést irt alá, s nem sokra rá hasonló szerződést kötöttek a belgrádi B92-es rádióval is. Az országban zajló események miatt 1991-ben a BBC külön szerb, és külön horvát szerkesztőséget alapított, 1996-ban pedig megkezdte munkáját a macedón szerkesztőség is, vagyis az egykori Jugoszlávia területére ekkor már öt nyelven sugározta műsorát a csatorna. A kilencvenes években, amikor Slobodan Milošević rezsimje több független médium tevékenységét is akadályozta, a BBC-t munkáját nem korlátozta.

A 2000. október 5-i változások után a BBC szerb nyelvű műsorait számtalan rádióállomás vette át és sugározta, amelyek közül a legjobb kapcsolatot a közelmúltban sajnálatos módon elnémult B92-es rádióval alakították ki, és 2006 októberétől egy közös műsort is sugároztak, amely gyorsan az egyik legnépszerűbb szerbiai hírműsorrá vált.