A zentai Nemanja Nikolić szombaton este megszerezte első gólját az amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS): a Chicago Fire csapatának tagjaként Nikolić a chicagói Toyota Parkban megrendezett mérkőzésen a 11. percben talált be a Real Salt Lake kapujába. A zentai csatár góljához egy remek játékvezetői ítélet is kellett, ugyanis a gólhelyzet előtt a partjelző lest jelzett, azonban a bíró jól látta, hogy Nikolićhoz a labda az ellenfél játékosától került, így szó sem lehetett lesről. Nikolić a százszázalékos gólhelyzetet könnyedén váltotta gólra: hidegvérűen gurította el a labdát a vendégek kapusa mellett.

 

Az amerikai bajnokság 2. fordulójában a Chicago Fire végül 2:0-s győzelmet jegyzett (a második gólt a székesfehérvári Videotonban szintén megforduló Arturo Alvarez lőtte), s két forduló után négy pontot gyűjtött.

Nemanja Nikolić, aki decemberben igazolt a varsói Legiából a Chicago Fire-be, miután a 2015/2016-os idényben lengyel gólkirály, lengyel bajnok és kupagyőztes lett, kimaradt a portugálok elleni vb-selejtezőre készülő magyar válogatott keretből. Bernd Storck azzal magyarázta Elek Ákos és Nikolić kihagyását, hogy mindketten nemrég váltottak klubot, s nem okos döntés távolról hazahívni őket, csak azért, hogy a mérkőzésen a kispadon üljenek. Nikolić, aki a 2016-os Európa-bajnokságon tagja volt a magyar nemzeti csapatnak, a hivatalos Facebook-oldalán a következőket írta Storck döntésével kapcsolatban:

Természetesen értesültem róla, hogy nem vagyok a portugálok ellen készülő keret tagja. Amikor a születésnapomon, december 31-én hívott a kapitány, abban maradtunk, hogy az összetartás előtt egyeztetünk, megnézzük, hogy alakul a beilleszkedésem az új csapatnál. Ma beszéltem a kapitánnyal, elmondtam neki, elfogadom és logikusnak tartom a döntését. Bernd Storck korrekt módon jelezte, mivel nem garantálhatja, hogy pályára lépek majd a selejtezőn, nem lenne szerencsés, ha ennyit utaznék, és ilyen sok időre elhagynám a Chicago Fire-t. Mondta, tegyem a dolgom, rúgjam a gólokat, ahogy eddig is, és akkor nyitva lesz számomra a válogatott kapuja. Nagyon drukkolok majd a fiúknak, boldog lennék, ha sikerülne jó eredményt elérni Portugáliában. És persze mindent megteszek, hogy a jövőben ismét számoljon velem a kapitány!