Azzal, hogy a visszavágón 6:1-re nyert a PSG ellen, a Barcelona csapata történelmet írt a Bajnokok Ligájában, mivel egyik csapatnak sem sikerült korábban továbbjutnia, ha az első mérkőzésen 4:0-s vereséget szenvedett. A katalánoknak ez összejött, igaz a bravúrhoz kellett a német Deniz Aytekin játékvezető is, aki egy vitatható és egy nem létező 11-est ítélt meg a hazaiaknak, a párizsiakat pedig egy jogos büntetővel károsította meg.

A találkozó iránt óriási volt az érdeklődés, s ezt támasztja alá az is, hogy a Wizz Air repülőtársaság egyik pilótája az irányítótornyot hívta, hogy információhoz jusson a végeredményről. A Madrid és Budapest közötti járat pilótája szerda este nem sokkal 23 óra előtt, amikor Szlovénia légtere fölé ért, a ljubljanai Brnik repülőtér repülésirányítóját hívta, s így szólt: Elnézést, meg tudja-e mondani a Barcelona–PSG Bajnokok Ligája-mérkőzés végeredményét?

A repülésirányító válasza így hangzott: Barcelona hat, PSG egy.

Pilóta: Kiváló, köszönöm.

A beszélgetésüket a repülésirányító zárta le: Örülök neki, hogy boldog. Gratulálok.

A Barcelonán kívül eddig a Bayern München, a Borussia Dortmund és a Real Madrid jutott még a nyolc közé. A jövő héten Juventus-Porto (2:0), Leicester City-Sevilla (1:2), Atlético Madrid-Bayer Leverkusen (4:2) és Monaco-Manchester City (3:5) mérkőzéseket rendeznek.

Borítókép: Kisbenedek Attila (AFP)