Ballagó kis-nagylány vagy nagylány van a családban? Vegyék meg a Családi Kör legújabb számát! A következő négy héten keresztül egy-egy ballagó diáklánynak ruhát ajándékozunk a nagy napra. Bővebb információt a lap hasábjain találnak.

 

A meglepetéseknek itt még nincs vége, a nagybecskereki származású, ma Budapesten élő Messmann István felajánlásából hat darab online lapozós előfizetést osztunk ki olyan külföldön élő személyek számára, akiket még érdekel, mi történik a szülőföldünkön. Várjuk a hozzátartozók ajánlásait.

Az ajándékok mellett természetesen a lap tartalmáért is

érdemes megvenni az újságot,

mert nagyon hasznos információkkal szolgálunk a hozzánk mind közelebb és közelebb diagnosztizált kanyarójárványról. Egyre terjed a betegség Romániában, a több mint háromezerkétszáz regisztrált beteg közül tizenhatan bele is haltak a betegségbe. Az egészségügyi személyzet körében kimutatott kanyaró-megbetegedések miatt zárlatot rendeltek el a makói kórházban is. A járvány miatt soron kívül kezdték el oltani az érintett területeken az egyévesnél fiatalabb gyermekeket, hiszen az áldozatok többsége ebből a korosztályból kerül ki. Hogyan terjed a betegség? Mik a tünetek? Mikor forduljunk szakemberhez? Orvos szakértőnk ad fontos információkat a kanyaróról.

Összenő, ami összetartozik? Bajtai Kornél jegyzetírónk gondolkodik el azon, hogy kibékülnek-e a radikális és a haladó vezérek. Miért veszi a kezébe a vándorbotot egyre több vajdasági magyar? A pénztelenség, a kilátástalanság miatt, vagy azért, mert hiányzik a közösség visszatartó ereje? – Végel László elmélkedik és bosszankodik ezen a kérdésen.

A kormányfő jelentős béremelést ígér a közszférában dolgozóknak, a nyugdíjemelést csak szégyenlősen említi, az elvett nyugdíjrészről pedig nem is beszél. Annak visszaadása egyre inkább tabutéma – írja Takács Magda a Hintaszék című rovatban.

Kopogtat a tavasz az ajtónkon. Olvassanak a szabadkai Godnics Teodóráról, aki hobbiból tavaszt varázsol. A böjti időszakban is lehet igen változatosan étkezni.

Böjti finomságokkal kedveskedünk a Családi Kör olvasóinak.