„A demokrácia egyik legfontosabb szabálya, hogy aki elveszti a választásokat, az még aznap beismeri vereségét” – mondta Aleksandar Vučić szerb kormányfő a Pink televízió műsorában. A kormánykoalíció elnökjelöltje kijelentette: amennyiben veszít az elnökválasztáson, nem lesz miniszterelnök sem. „Így tettem a polgármester-választáson is, amikor a különbség csak fél százalék volt”, mondta a kormányfő, aki szerint

az előttünk álló választás nehéz, de fontos lesz,

mert akkor tartják meg, amikor a régióban viharos idők járnak, s amikor a Nyugat-Balkán több országában is egyértelmű a stabilitás hiánya, és amikor nagyon sokan akarnak nyugtalanságot kelteni Szerbián belül. Az államelnök-aspiráns kormányfő szerint ez az elnökválasztás most kulcsfontosságú Szerbia stabilitásának megőrzéséhez.

A Tanjug hírügynökség által ismertetett tévényilatkozatban Aleksandar Vučić azt mondta, hogy kormányfőként nem áll szándékában beavatkozni a Macedóniában kialakult helyzetbe, de még így is igen rosszul érinti, ha olyan kijelentéseket hall Prištinából és Tiranából, amelyeket egykor a régi Jugoszláviában lehetett hallani.

Az elnökválasztás lényege a stabilitás megőrzése, mert csak ez alapozhatja meg a további fejlődést – mondta Vučić. Szerinte Tadić és Koštunica vezetése mellett azért „fajulhatott” odáig a helyzet, hogy kikiáltsák Koszovó függetlenségét, mert a „külső erők” (ezeket persze nem nevezte meg…) észrevették, hogy Szerbia vezető erői között széthúzás tapasztalható, és nincs az országban egység – ismertette a kormányfő tévényilatkozatát a Tanjug.