– Sohasem mondtam meg embereknek, hogyan szavazzanak, mindig a politikát helyeztem előtérbe. Ezek az emberek (az LDP tagjai és szimpatizánsai) olyan üzenetet küldtek, hogy Saša Jankovićra akarnak szavazni. Támogatom. De senkit se fogok megleckéztetni, és nem mondom meg nekik, hogyan szavazzanak – mondta Čedomir Jovanović, a Liberális Demokrata Párt elnöke az N1 televízió vendégeként. Kifejtette, azt várja el azoktól, akik azonosulni tudnak az LDP-vel, hogy „felmérjék, mi a legjobb”.

Arra a kérdésre, hogy ez azt jelenti-e, hogy Saša Jankovićot fogják támogatni, a következőket mondta:

– Ezt fogom elmondani az elnökségen, hiszem, hogy ez lesz a párt álláspontja.

– Nem neheztelek rá, de szerintem az, hogy ő (Saša Janković) jelölteti magát távol áll attól, amire az országnak szüksége van – mondta Jovanović, hozzátéve, más elnökjelöltek mellett Saša Jankovićtyal is beszélt a múlt héten.

– Tisztelettudó, okés volt. Teljesen, de ő egy olyan ember, aki másként tekint a politikára – mondta, majd kijelentette, hogy támogatni fogja azokat, akik Saša Janković kívánnak szavazni, mert nem akar „ebben az átkozott időben a szemükbe kaparni”.

Mint mondta, Saša Janković nem akar pártokat a kampányban.

– A támogatásom abban merül ki, hogy én rá szavazok, a párt meg dönt, ahogy eddig is tette.

Arra a kérdésre, hogy szerinte lesz-e második fordulója az elnökválasztásnak Jovanović a következőképp válaszolt.

– Nem. Hogyan lenne? Saša Janković teljes költségvetése akkora mint Vučić egy napos büdzséje – mondja az LDP elnöke.

***

Saša Janković elnökjelölt az N1-es interjú megjelenése után röviddel egy Twitter-bejegyzésben reagált az LDP elnökének interjújára.

– Figyelmesen elolvastam. Nyilvánosan kérem Jovanović urat, aki nyilvánosan „támogatott”, hogy ne szavazzon rám. Köszönöm. – írta Janković.