Nagy korszakban van a magyar film, mindenki találhat a saját szája íze szerint valót – mondta az m1 aktuális csatorna hétfői műsorában Till Attila rendező, aki a nézőket is arra kérte, hogy szavazzanak bizalmat a magyar filmeknek.

 

A Till Attila által rendezőként és forgatókönyvíróként is jegyzett Tiszta szívvel a Magyar Filmhét vasárnapi díjkiosztóján öt kategóriában is nyert, többek között a legjobb forgatókönyv díját ítélte a zsűri a kerekesszékesekről szóló thrillernek.

Till Attila a tévéműsorban hangsúlyozta: a film csapatjáték, sok ember energiája és tehetsége kerül bele egy alkotásba – jelentette a Magyar Távirati Iroda.

A magyar filmgyártásról szólva azt mondta, hogy nagy korszakban van a magyar film, sokféle alkotás készül, így mindenki talál saját szája íze szerint valót. Az emberek ma is sok filmet néznek, csakhogy nem feltétlenül moziban – jegyezte meg a rendező, aki arra kérte a nézőket, hogy szavazzanak egy kis bizalmat a magyar filmeknek.

Tiszeker Dániel, a Magyar Filmhét közönségdíját elnyerő #Sohavégetnemérős című alkotás rendezője elmondta: „Mi voltunk a fekete bárány, de nagyon szép díjjal tértünk haza”. A sokak által az Y generáció filmjének tartott alkotás ugyanis nem a klasszikus támogatási rendszerben készült, és a színészek nagy része pályakezdő. A „hendikep” ellenére mégis csodálatos sikert értek el – értékelte a rendező.

Hangsúlyozta azt is, hogy a #Sohavégetnemérős nem egy „Wellhello-film”, noha az együttes dalai csendülnek fel benne: hat történet látható a filmben, s az utolsó például egy laptop képernyőjén keresztül.

Mint megírtuk, a Magyar Filmhét vasárnap esti gáláján a zentai Kovács István Szürke senkik című alkotása a tévéfilmek kategóriájában három díjat is nyert. Az alkotógárda vihette haza a legjobb tévéfilmnek járó elismerést, Kovács István legjobb rendező, Kovács S. János pedig a legjobb férfi főszereplő díját vehette át.

A Szürke senkik című film plakátja

Olvassa el a témával foglalkozó korábbi cikkeinket is:

 

Magyar Filmhét: Zentai rendező filmjére is lehet szavazni

Enyedi Ildikó Arany Medve-díjas filmjének díszbemutatójával a Testről és lélekről című produkcióval kezdődött meg a 3. Magyar Filmhét vasárnap az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Idén a 2017-es Magyar Filmdíjra jelölt filmek közül a közönség is kiválaszthatja a kedvenc filmjét. A legtöbb szavazatot elért alkotás kapja a Közönségdíjat a Magyar Filmdíj díjátadó ünnepségén.

Három díjat kapott a zentai Kovács István filmje a magyar Oscar-gálán (FRISSÍTVE)

A martfűi rém című alkotás nyerte el a legjobb játékfilmnek járó díjat a Magyar Filmhéten, amelynek vasárnap esti gáláján másodszor adták át a Magyar Filmdíjakat összesen huszonhárom kategóriában. A legjobb filmnek járó díjakat öt kategóriában – játékfilm, tévéfilm, dokumentum- és kisjátékfilm, valamint animációs film – kategóriában osztották ki.

Jelenet a Szürke senkik című filmből