Szerbiában több hírportál is felkapta szerdán a hírt, hogy Saša Janković nem indulhat az elnökválasztáson, mert a szkupstina nem erősítette meg lemondását. Ezt a feltételezést Zoran Ivošević, a Felsőfokú Bíróság egykori bírája cáfolta meg, aki szerint semmilyen jogi következményeket nem kellene, hogy magával vonjon az, hogy Maja Gojković még azelőtt megszakította a szkupstina ülését, hogy Janković lemondását megerősítették volna a képviselők.

Attól a naptól kezdve, amikor bejelentette és elküldte a szkupstinának a lemondását, ő már nem polgári jogvédő, és nem is végzi ezt a munkát. Az ombudsman feladatait a lemondás napjától kezdve a helyettesei végzik” – mondta Ivošević a Beta hírügynökségnek, s hozzátette, a szerb parlamentnek csak formálisan kellett volna konstatálnia a tényt.

„Az, hogy a szkupstina nem mond véleményt a benyújtott lemondásról, nem lehet Saša Janković bűne. Az ombudsmannak nem politikával kapcsolatos megnyilatkozásokat tennie, azonban azzal, hogy Janković lemondott a polgári jogvédő posztról, az ő elnöknek való jelentkezése teljesen legitim és megkérdőjelezhetetlen” – nyilatkozat Ivošević.

Maja Gojković csütörtökön 13 órakor írja ki a szerbiai elnökválasztást, s ekkor válik hivatalossá az időpont, amely szinte biztos, hogy április 2. lesz, mivel a Blic és a B92 értesüléseit a kormányfői kabinet is megerősítette. Gojković szerdán az újságírókkal közölte, a szkupstina az elnökválasztás után ül össze ismét.