Aleksandar Vučić becsapta azokat, akik 2016-ban rászavaztak, mert a miniszterelnöki expozéjában hatalmas ígéreteket tett, most azonban nem tudni, ki fogja azokat helyette megvalósítani – nyilatkozta Ranko Pivljanin, a Blic újságírója az N1 televízió délelőtti műsorában, s hozzátette, ha a jelenlegi miniszterelnök, akinek esze ágában sincs lemondani az elnökválasztási kampány alatt, megnyeri a választásokat, akkor az országban a szerb GDP (a bruttó hazai termék) növekedését hangosbemondó harsogja majd.

Arra a kérdésre, hogy amennyiben Vučić elnök lesz, ki lehet a kormányfő, Pivljanin azt válaszolta, hogy az Ivica Dačić, Nebojša Stefanović és Nikola Selaković trióból kerülhet ki az új miniszterelnök.

„A repülőgépes kampányfilmből azt lehet kiolvasni, hogy Vučić egyszerre két repülő járművet szeretne vezetni. Ezt csinálta Boris Tadić is, aztán láthattuk, mi lett a vége” – mondta a Blic napilap újságírója, aki szerint ha második fordulóra kerül sor, akkor Vučić veszíthet, éppen ezért, az ő szemszögükből nézve, nem szabad, hogy kétfordulós legyen az elnökválasztás. „Hogy ezt hogyan valósítják majd meg, nem tudom” – nyilatkozta Pivljanin, aki úgy véli, hiába tesznek majd meg mindent, nagyon valószínű, hogy a második fordulóban Vučić ellenjelöltje győzne. Az Ipsos Strategic Marketing legutóbbi közvélemény kutatása szerint a második helyen jelenleg Saša Janković áll, azonban Pivljanin szerint ez még nem jelent semmit, mivel a közvélemény-kutatók nem profi módon végzik a munkájukat, a legtöbb közvélemény-kutatás mesterkélt, szerinte ezek a kutatások politikai propagandák, s arra szolgálnak, hogy összezavarják a választókat, hogy eltérítsék őket valamitől, vagy éppen valamire irányítsak a figyelmet.

„Ha szavazóként hasonlítom össze Jankovićot és Vuk Jeremićet, akkor az előbbi az őszintébb történet. Jeremić múltjában ott szerepel a többszöri sikertelen ENSZ-főtitkári választás. Az emberek az elmúlt tíz évben megismerték Janković korrekt munkáját. Az esélyeik nem nagyok, mivel a médiatér Vučić győzelméért dolgozik” mondta Pivljanin, azonban Jeremić és Janković is ezt a választást használhatja fel a jövőbeli politikai karrierjének az építésében.

Saša Radulović, az Elég volt (Dosta je bilo) mozgalom elnöke kedden este kijelentette, hogy nekik is lesz elnökjelöltjük, s emiatt sokan kritizálták, hogy miért nem áll egyik vagy másik ellenjelölt, vagyis Jeremić vagy Janković mögé. Pivljanin azonban megvédte Radulovićot, ugyanis szerinte a több elnökjelölt nem Vučić malmára hajtja a vizet, mivel a magasabb részvételi arány csökkenti Aleksandar Vučić esélyeit arra, hogy az első körben megnyerje az elnökválasztást.