Enyedi Ildikó Arany Medve-díjas filmjének díszbemutatójával a Testről és lélekről című produkcióval kezdődött meg a 3. Magyar Filmhét vasárnap az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Idén a 2017-es Magyar Filmdíjra jelölt filmek közül a közönség is kiválaszthatja a kedvenc filmjét. A legtöbb szavazatot elért alkotás kapja a Közönségdíjat a Magyar Filmdíj díjátadó ünnepségén.

A legjobb film díjra jelölt produkciók között megtalálható a zentai Kovács István alkotása, a Szürke senkik című film is. A versenyprogramon kívül az érdeklődők megtekinthetik Kovács másik alkotását is, az Asszonyok lázadása című filmet. A zentai rendező tavaly a Betonzaj című filmjével az év legjobb dokumentumfilmnek járó díjat kapta.

A szavazáshoz email-es regisztráció szükséges, a szavazók között 50 db páros belépőt sorsolnak a március 5-ei Magyar Filmdíj díjátadó ünnepségére a Vígszínházba. Szavazni 2017. március 3-ig lehet. A 3. Magyar Filmhét díjait a Magyar Filmakadémia tagjai ítélik oda titkos szavazással, amelyet a seregszemle végén, március 5-én nyújtanak át a díjazottaknak.

Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának elnöke kiemelte, a Filmhét nagyszerű alkalom az elmúlt év filmtermésének áttekintésére, és külön öröm, hogy idén erre nemcsak Budapesten, hanem tíz további nagyvárosban is lehetőség nyílik.