Az élő közvetítés egyenesen az amerikai New York államból érkezik: Harpursville város állatkertje, az Animal Adventure Park zsiráfja, April vemhes, és épp most, ezekben a pillanatokban is vajúdik, hamarosan megszül.
Az állatkert vezetői pedig gondoltak egy merészet: beállítottak egy kamerát és az egészet élő egyenesben közvetítik a YouTube-on.

Az ötletet nem mindenki fogadta egyöntetű rajongással. Úgynevezett „extrém állatvédők” jelentették az adást a szolgáltatónál, s most tessék megkapaszkodni, meztelenség miatt! A panasz után a YouTube egy időre megszüntette a streamet. Miután azonban megvizsgálták a bejelentést, győzött a józan ész, és újraindult a közvetítés.
A zsiráf gondozója, Jordan Patch az átmeneti adásszünet miatt a Facebookon élőben is bejelentkezett, és feldúltan beszélt arról, hogy a zsiráfszüléses adás „gyönyörű és oktató jellegű”, és az emberek nevetségesek, ha meztelenségért (!) feljelentik. S egyetérthetünk vele annyiban, hogy ez sokkal inkább nemes és megható, semmint, hogy bárki számára is bántó volna.
Hogy az ember észreveszi-e a majd a várhatóan hamarosan bekövetkező szülésben a szépséget, az vérmérséklettől és habitustól függ, de az állatvédők ezt most tényleg túlreagálták. Túltolták a biciklit, no…
Mi szurkolunk az anyának és a kicsinek! Nálunk az egész szerkesztőség értük izgul…

Click here to support April the Giraffe & Family Fund by Animal Adventure

For those of you wishing to sponsor and support our giraffes; April, Oliver, and their expected calf – here is a safe and secure way to make your contributions. The funds generated will be used to offset their annual care at our facility. Anything generated, above and beyond the goal, will be d…