Nincs új a nap alatt Zentán: hiába bizonygatja az önkormányzat, hogy ura a távfűtés körül kialakult helyzetnek, az újabb, kedden megtartott sajtótájékoztató a bizonyítéka annak, hogy a városvezetés egyelőre tanácstalan, hogyan oldja meg az Elgas közvállalat működés(képtelenség)ét.

Győri István, a község alpolgármestere és Varga Viktor, a községi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja ezúttal is, csakúgy, mint január 17-ei sajtótájékoztatón, arra kérték a fogyasztókat, hogy minél előbb törlesszék az adósságukat, mert az Elgasnak 28,7 millió dináros tartozása van a Srbijagas felé, s ezt február 24-ig kellene kiegyenlíteni, máskülönben nem érkezik majd a gáz. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a jogi személyek 27,2 millió dinárral tartoznak a zentai közvállalatnak, míg a magánszemélyek 27,6 millió dinárnyi adósságot halmoztak fel.

Varga elmondta, hogy február 23-án, csütörtökön, 18 órától a Tisza-part-Alvég helyi közösség épületében lakossági fórumot tartanak a távfűtéssel kapcsolatban.