Tomislav Nikolić úgy döntött, ő is jelölteti magát az elnökválasztásokon, közölte az N1 tévé saját nem hivatalos forrásokra hivatkozva. A hír elsődlegesen a Szputnyik nevű orosz hírportálra hivatkozva jelent meg, később módosították saját forrásra. A B92 néhány perccel a Szputnyikra hivatkozva közölte a hírt, mely szerint az államfő ma, 65. születésnapján hozta meg ezt a döntést.

Mint ismeretes az utolsó pillanatig tartott a bizonytalanság, hogy vajon Nikolić vagy Vučić lesz a haladó párt jelöltje, végül kedden a párt elnöksége egyhangúan a kormányfő mellett állt ki, mint ahogy a hatalmi pártok többsége is.

Nikolić akkor azt mondta, nem lepte meg a haladók döntése.

Egyelőre a hírt nem is erősítette meg és nem is cáfolta senki, annyit belső forrásokból tudni lehet, hogy Moszkva Nikolić újrázása mellett szállt síkra, úgyhogy tekintve a hír kiszivárogtatóját, a Szputnyik hírportált, könnyen lehet, hogy orosz bíztatásra hozta meg Nikolić ezt a döntést.

Amennyiben tényleg ő is jelölteti magát az államfői posztra, ezzel nyilvánvalóan Vučić eredményét veszélyezteti és az sem kizárt, hogy ez a lépés a haladó párton belül is viszályokat szíthat.

Emlékeztetőül: Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke tavaly év végén úgy értékelte, a vajdasági magyarok számára Nikolić jó elnöke Szerbiának.

Amint friss fejlemények lesznek, tájékoztatjuk olvasóinkat.