A szerbiai gazdasági minisztérium vissza nem térítendő támogatásokat és hitellehetőséget biztosít vállalkozók számára. A támogatásokat és a hitellehetőséget minden bejegyzett mikro-, kis- és középvállalkozó és szövetkezet igénybe veheti. Az érintettek, a szerb kormány vállalkozásfejlesztési programjával összhangban üzemhelyiség vagy üzlethelyiség megvásárlására, építésére, hozzáépítésére, rekonstrukciójára, illetve adaptálására, termelői- és ehhez kapcsolódó szállítóeszközök és felszerelés vásárlására, szoftver és más nem anyagi javak beszerzésére, valamint tartós forgóeszközök beszerzésére kérelmezhetik a szubvenciókat. A beruházás teljes összege:

vállalkozók esetében legkevesebb 375.000,00 dinár, legfeljebb 8.750.000,00 dinár, a jogi személyek esetében pedig 2.500.000,00 – 50.000.000,00 dinár. Törlesztési határidő:

10 év, egy éves nyugalmi időszakkal jogi személyek esetében.

7 év, egy éves nyugalmi időszakkal vállalkozók esetében. A megfelelően kitöltött hitelkérelmet és a vissza nem térítendő eszközök kérelméhez szükséges kísérő dokumentációt a Szerbiai Fejlesztési Alaphoz kell benyújtani a következő címek egyikére: Bulevar Nemanjića 14/a, Niš és Knez Mihailova 14., Belgrád. A pályázattal kapcsolatban részletes információkat a helyi városházákon kaphatnak. Zentán a 063-7-002-140 telefonszámon, email-ben: harmat.zsoka@gmail.com, illetve személyesen, a Városháza 76-os irodájában.