Növelték a nyugdíjakat, de nem mindenki kapja meg a beígért összeget. Kire nem vonatkozik a növelés – olvassák a Hintaszék rovatunkban Takács Magda írását.

Mire költötték a nyugdíjasok azt az ötezer dinárt, amit egyszeri segélyként fizetett ki nekik az állam az ünnepek előtt? És mi mindenre költhették volna – morfondírozik Nagy Nándor jegyzetében. Végel László úgy véli a tömegek új életerős, rendteremtő barbárságra várnak. Újabb jegyzetében e hitehagyott korról elmélkedik.

Szerbiában él Grincs, aki ellopta a gyermekek karácsonyát – vagyis az ajándékokat, amelyeket német gyermekek küldtek szegényebb sorsú szerbiai társaiknak. A valós Grincs egy zombori hittérítő és tette nagyon rossz fényt vet ránk.

Kislány a nagy medencében – a 13 éves Szőke Zita lett Óbecse legjobb női sportolója. A diáklány viszont nem csak úszásban remekel. A gyereket tisztelni kell, de korlátokat is állítani elé – vallja Bereka Ferenc oktatásügyi szakértőnk e heti jegyzetében, amikor a korszerű nevelés irányairól ír.

Tóth László vendégmunkás naplójegyzetéből megtudhatjuk, hogy a németek januárban már a nyárra gondolva a turisztikai irodák ajánlatai között válogatnak. Hová mennek legszívesebben nyaralni? Nagy Nándor segítségével mi is elindulhatunk hosszabb útra gépkocsival télvíz idején, viszont csak a lehetséges bajok megelőzésére ad tanácsokat, a pénzt a benzire nekünk kell valahogy előteremteni. Utazhatunk például Szegedre. Sok vajdasági látogatja a Pompej-kiállítást. Ha még nem látta a tárlatot, megteheti március 5-éig – egy kis ízelítőt adunk a kiállításból.

Egy film a bátorságról – Kovács István zentai rendező vall az Asszonyok lázadása című film készítéséről.

Kutyahideg van – állatorvos ad tanácsokat a téli időszakra. Mit tegyünk és mit ne tegyünk házi kedvenceinkkel a mínuszok alatt. Mitől érezzük magunkat fáradtnak és mit tudunk ez ellen az érzés ellen tenni télidőben, hogy a krónikus fáradtság ne korlátozzon bennünket a mindennapi életben. Olvassák a Családi Kört!