Összesen 17 napirendi pontot vitatott meg szerdai ülésén a magyarkanizsai községi képviselő-testület, amely többek között módosította az idei évi költségvetést, megvitatták a Martonoson tervezett helyi járulék kérdéskörét és a szemétszállítás díja is napirenden szerepelt.

Magyarkanizsa

A magyarkanizsai önkormányzat idei költségvetése a tervezett egymilliárd dinár helyett 860 millió dinár lesz

Az önkormányzat idei költségvetése a tervezett egymilliárd dinár helyett 860 millió dinár lesz, erről határoztak a képviselők, akik elfogadták a martonosi helyi közösségben újévtől tervezett helyi járulék bevezetését is.

Fejsztámer Róbert polgármester elmondta, az önkormányzat politikája ebben a témában az, hogy a helyi járulékból befolyó összeg mellé ugyanekkora tételt biztosít.

Az ülésen döntés született a Településrendezési Közvállalat felszámolásáról, amelynek hatáskörei és szakemberei nagy részét a Kommunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat veszi át.

Halász Mónika, a Magyar Mozgalom képviselője a téma kapcsán kiemelte, a község közvállalataiban vannak olyan emberek, akiket a közigazgatás nem tud hova tenni, miközben azok nem dolgoznak semmit, ugyanakkor licenccel rendelkező mérnököknek meg felmondanak.

Kisebb vita után döntöttek az ingatlanok jövő évi vagyonadóhoz szükséges négyzetméterenkénti átlagárairól is. Ez annak függvényében alakul, hogy lakott vagy lakatlan a kérdéses ingatlan.

Harmat Miklós (VP) szerint az önkormányzatnak példát kell mutatnia, hogy ne az adófizetőket terheljék, és az adózást elkerülők járjanak jól.

Slađana Ilić (UKROK) rendeletjavaslatát miszerint a községi intézmények ne négyzetméterenként, hanem az elszállított hulladék mennyisége után fizessék a Brantner Kft. szolgáltatását, nem szavazta meg a többség.

 

(Szerző: G.Cs.)