Csütörtökön Belgrádban rendezték meg az iskolák közötti országos asztalitenisz bajnokságot, amelyen a vajdasági magyar diákok kiválóan szerepeltek.

Országos bajnok a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium csapata

Országos bajnok a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium csapata

Az általános iskolások között a lányok egyéni versenyét a bácsföldvári Radmila Tominjak (Svetozar Marković Á. I.) nyerte meg a magyarkanizsai Fejős Anna (Jovan Jovanović Zmaj) előtt, harmadik helyen pedig a žarkovói Katarina Banjac (Ujedinjene nacije) végzett. A csapatverseny is a bácsföldvári Svetozar Marković Általános Iskola győzelmével ért véget, amely a szendrői Branislav Nušić és a dobanovci Stevan Sremac iskolák együttesét előzte meg.

A fiúknál is hasonló volt a helyzet, ugyanis egyéniben a bácsföldvári Benkő Ákos (Svetozar Marković) állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, miután a döntőben legyőzte Đorđe Pavlovićot (Velika Plana, Sveti Sava), míg a bronzérem a szabácsi Zvezdan Grujićé (Laza K. Lazarević) lett (a felső képünkön a dobogósok). A csapatversenyt a negotiniak nyerték, másodikak lettek a szabácsiak, harmadik pedig a niši Kole Rašić iskola együttese lett, amely a szabadkai Jovan Mikić iskola csapatát győzte le a bronzéremért folytatott küzdelemben.

A középiskolák versenyét a fiúknál a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium (Bognár Bence és Mihalović Dominik) nyerte meg, megelőzve a palánkai Radivoj Uvalić és a fővárosi Sportgimnázium együttesét. Egyéniben az antalfalvi Filip Radović (Mihajlo Pupin) győzött, második a zentai Gimnázium tanulója, Fenyvesi Flórián lett, a harmadik helyen pedig a belgrádi Sportgimnáziumba járó Matija Jovičić végzett.

A középiskolás lányok csapatversenyének dobogósai

A középiskolás lányok csapatversenyének dobogósai

A lányok csapatversenyét a topolyai Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Iskola (Pelle Orsolya, Bakos Lilla, Dudás Kata) nyerte meg a zentai Gimnázium (Veréb Xénia, Szórád Henrietta, Ivana Milovanović) és az antalfalvi Mihajlo Pupin gimnázium előtt. Egyéniben a Vrnjačka Banja-i Ivana Perović (Gimnázium) szerezte meg az aranyérmet, második az óbecsei Gimnázium tanulója, Benkő Edina lett, míg a bronzérem a zentai Gimnázium tanulójáé, Ivana Milovanovićé lett.