Figyelemreméltó jelentéseket tett nyilvánossá nemrégiben a MojBečej hírportál, ebben arról szerezhetnek tudomást az olvasók, hogy milyen feladatokat látnak el nap mint nap a községi tanács tagjai. A Dragan Tošić polgármesternek az augusztusi és szeptemberi munkákról leadott jelentések zöme főleg általános információkat tartalmaz, a tanácstagok elvétve számoltak be konkrét napi munkatevékenységükről és annak eredményéről, de nem feledkeztek meg említést tenni például a községnapi díszülésen való részvételről, és a péterrévei vagy az újfalusi falunapon való megjelenésükről.

Miomir Jelenić ebben a mandátumban már nem felel a sportért, az ő reszortja most a turizmus, ennek ellenére a sportklubokkal való találkozásokról, sporteseményeken való részvételről, a szabadkai korcsolyapálya meglátogatásáról és egyéb „folyó ügyekről” tesz említést. A tanácstagok többsége egy-két oldalt szentelt a havi jelentéseknek, de ez a részletgazdagság nem mondható el Kiss Igor (szociális védelem és európai alapok) és Stefaniga Csaba (kultúra, civil szervezetek és regionális együttműködés) munkabeszámolójáról: Kiss Igor augusztus munkáját négy, szeptemberi teljesítményét hat pontba szedte össze, míg Stefaniga Csaba augusztusi feladatait öt sorba, a szeptemberieket négy sorba sűrítette.

Kiss Igor feladatának tekintette a Belgrádi Nyitott Iskola és a Conrad Adenauer Alapítvány szemináriumain való részvételt is, miközben a szervezet honlapjának a tanúsága szerint ezt az ösztöndíjprogramot a Szerbiában tanuló, politikailag vagy társadalmilag aktív egyetemistáknak, abszolvenseknek, doktoranduszoknak szánták. A MojBečej híportál szerint felmerül a kérdés: vajon a személyes továbbképzésnek a tanácstag munkafeladatai között kell-e szerepelnie? Kiss Igor jelentésében azt is kérte, hogy bocsássák a rendelkezésére kollégái jelentéseit, amire a jegyzőkönyv tanúsága szerint a polgármester később úgy reagált: e jelentéseket akkor kapja majd meg, ha ő lesz a polgármester. Ezen a szeptember 2-i ülésen Kiss nem volt jelen.

A jelentések teljes terjedelmükben letölthetők a www.mojbecej.rs portálról.