Szabadka, Danilo Kiš Ifjúsági Klub, október 27. Kezdés: 17.00


A Szabadkai Népszínház drámapályázatának két legsikerültebb darabját mutatják be a Kortárs Vajdasági Magyar Szerzők Felolvasószínházában. Idén tizenegy szerző tizenhárom pályaműve közül választották ki Vajdaság legjobb kortárs magyar drámáit.

Délután ötkor Szegedi Szabó Béla Hangyabefőtt című darabját adja el a társulat Mezei Kinga rendezésében a Danilo Kiš Ifjúsági és Kulturális Alapítvány Raktár klubjában. Este hét órakor pedig Kucsov Borisz Félelem és rettegés Szabadkán című drámáját olvassák fel a színészek Forgács Péter rendezésében.

A szünetben a fogyatékkal élők magyarkanizsai Fény-Bárka társulata lép fel Időtlenek című negyedórás előadásukkal. Az előadásokat követően vitaestre várják az alkotókat és a közönséget, amelynek házigazdája Husnyák Andrea lesz.

Ezzel megkezdődik a délvidéki magyar színjátszás háromnapos ünnepségsorozata. Az összművészeti program része a Vajdasági Magyar Képzőművészeti Kör jótékonysági akcióval egybekötött kiállítása szintén ma, a Danilo Kiš Ifjúsági Klubban. A festményekért felajánlott összegeket az Együtt Veled – Értük Értelmi és Testi Fogyatékosok Érdekeit Védő és Segítő Egyesület és a Magyarkanizsai Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ védencei javára fordítják.

Pénteken és szombaton kiállításokkal és gálaesttel folytatódik a program a Klein House-ban és a Népszínház Jadran színpadán.