A zentai zeneiskola ünnepsége


Egy régi kínai közmondás szerint ha egy évre tervez az ember, akkor ültessen rizst, ha húsz évre, akkor fát, amennyiben viszont a következő generációkra gondol, akkor tanítsd az embereket. Mindezeket figyelembe véve akkor, legalábbis a zentai emberek zeneszeretetét és zenében felmutatott műveltségét illetőlen nem lesz gond az elkövetkező évszázadban sem. A fennállásának 70. évét idén ünneplő zentai Stevan Mokranjac Zeneiskolában olyan emberekben hintették el a zene szeretetét, illetve olyan emberek tanítottak, illetve most is tanítanak, akik manapság a Tisza-parti várost méltóképpen képviselik az országunkban és a nagyvilágban is a hangok és a csend érzelmeket kiváltó elrendezésére.

A zeneiskola jeles jubileum kapcsán szerda este rendeztek hangversennyel egybekötött ünnepséget a Városi Hangversenyteremben. Lévai Mónika köszöntőbeszédében többek között kiemelte, hogy a zeneiskolában jelen pillanatban harminc tanár kétszázötven diákot tanít, s az oktatás során szoros együttműködést alakítanak ki a diákjaikkal. Ennek köszönhetően a diákok és a pedagógusok is számos hangszerbemutatón, hazai és külföldi versenyen és fesztiválon öregbítik az intézmény és a Tisza-parti város hírnevét. A zentai önkormányzat és a Magyar Nemzeti Tanács nevében Perpauer Attila, Zenta községi tanácsának a művelődésért és oktatásért felelős tagja üdvözölte, majd pedig

Arsenović Benc Gabriella, az iskola egykori pedagógusa mesélt néhány emlékezetes történetet az iskola tanárainak és tanítványainak az életéből.

A protokolláris részt követően Laura Levai Aleksin (fuvola) és Iris Kobal (zongora) hangversenyét élvezhette a közönség.