A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ, Vajdaság legidősebb, folyamatosan működő magyar kulturális szervezete „ A hagyományok büszke őre” mottót választotta évfordulójának ünnepére. A 146. évfordulóra kiállításmegnyitóval és zenés összeállítással készültek a központ munkatársai és a néptánc szakosztály tagjai. Takács Márta, a Népkör MMK elnöke köszöntő beszédében megköszönte mindazok segítségét, akik részt vesznek a Népkör munkájának és épületének fenntartásában, hozzátéve, a népkörösök legfontosabb feladata a szellemiség megőrzése, ami viszont a tagságon és azok hozzátartozóin, barátain múlik.
Az évforduló alkalmából kiállítás nyílt az intézményben működő Oláh Sándor Képzőművészeti Szakosztály tagjainak munkáiból.
A kiállításon a rajziskola legkisebbjei is bemutatkoztak alkotásaikkal. Az ünnepi műsor keretében a Népkör vezetősége elismerésben részesítette az intézmény azon tagjait, akik önzetlen munkájukkal hozzájárulnak a Népkör sikereihez. Almási Gábor-emléklapot érdemelt ki Cibolya Sztella, Paszterkó Richárd, Pletl Erzsébet és Ruzsinszki Erzsébet, a képzőművészeti, illetve a díszítőművészeti szakosztály tagjai. Piros tulipán díjat kapott Horváth Evelin és Pintér Krisztián a néptáncoktatás terén kifejtett tevékenységéért. Greguss Zalánt és Ralbovszki Csabát, a Fabula Rasa Színjátszó Grund két vezetőjét is díjazták kitartó munkájukért.
Az ünnepi műsorban két
szegedi népzenei együttes is fellépett, Fábri-Ivánovics Tünde és zenekara, a Mentés Másként, majd a Rozsdamaró szórakoztatta a közönséget. A koncerteket a Népkör táncosai tették még izgalmasabbá, igazi táncházhangulatot teremtve az évfordulós ünnepi műsor végére.